0118 – 637018 ko@grotergeheel.nl

Hoe werkt de balansbehandeling?

Een speciale opwaartse beweging van het hoofd genereert een patroononderbreking in de hersenen, waardoor ze automatisch terugkeren naar een natuurlijker, kalmer en evenwichtiger basisniveau, waarin de hersenhelften meer als eenheid functioneren. De technische term hiervoor is interhemisferische depolarisatie, of kortweg depolarisatie: het neutraliseren van de spanning tussen de hersenhelften.

De patroononderbreking in de hersenen zorgt ervoor dat er innerlijk een “systeemcheck” wordt gedaan: zit alles nog op zijn plek en werkt alles nog naar behoren. Hierbij komt vanzelf aan het licht waar aandacht nodig is en met welke prioriteit. Deze benadering is dus niet symptoomgericht. Het voordeel daarvan is dat de innerlijke wijsheid naar vermogen de ruimte krijgt om te doen wat nodig is, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Dit betekent echter ook dat je niet van te voren kunt voorspellen hoe de specifieke uitwerking bij een specifieke klacht zal zijn. De pagina met persoonlijke ervaringen geeft een indruk van de mogelijkheden hieromtrent.

De eerste sessie duurt gemiddeld ongeveer drie kwartier, vervolgsessies ongeveer twintig minuten. In het begin wordt de balansbehandeling redelijk frequent toegepast, bijvoorbeeld twee of drie keer per week, maar zodra het lichaam de nieuwe manier van functioneren gaat vasthouden, kan de frequentie worden afgebouwd tot bijvoorbeeld eens per maand of nog minder. Dit gaat altijd in overleg.

NB: bij de balansbehandeling worden geen wervels gemanipuleerd of gekraakt!

Benieuwd naar de balansbehandeling?

Maak een afspraak!

Ko de Rooij
Westmede 41
4337 AK Middelburg
0118 – 637018
ko@grotergeheel.nl

KvK: 20135830
BTW: NL1494.25.168.B01